2024 m. antrąjį ketvirtį „Apple“ užims 49 % pasaulinės išmaniųjų laikrodžių rinkos

Apple populiarumas

„Canalys“ prognozuoja dviženklį išmaniųjų laikrodžių tiekimo augimą 2024 m. antrąjį pusmetį dėl naujų ‚Apple‘, ‚Samsung‘ ir ‚Google‘ pasiūlymų.

Tikimasi, kad „Apple“ per rugsėjo 9 d. renginį „It’s Glowtime“ kartu su „iPhone 16“ linija paskelbs ir naujus „Apple Watch“ laikrodžius – galbūt net „Apple Watch X“.

Bendrovė „Canalys“ pažymi, kad 2024 m. antrąjį ketvirtį „Apple“ priklausė 48 proc. pasaulinių dėvimųjų prietaisų siuntų. Remiantis naujausiais „Canalys“ tyrimais, 2024 m. antrąjį ketvirtį pasaulinės dėvimųjų prietaisų siuntos išaugo 0,2 % ir sudarė 44,3 mln. prietaisų. Pagrindiniai laikrodžiai ir toliau buvo rinkos varomoji jėga, o jų siuntos per metus padidėjo 6 %, daugiausia dėl „Huawei“ ir „Xiaomi“. Pagrindiniai laikrodžiai sudarė 48 % dėvimųjų prietaisų rinkos ir pasiekė didžiausią iki šiol užimamą dalį.

Telefonų gamintojų populiarumas pasaulyje 2024

Išmaniųjų laikrodžių siuntos išliko stabilios, palyginti su 2023 m. trečiuoju ketvirčiu, nes teigiamas „Samsung“, „Garmin“, „Huawei“ ir „Google“ impulsas atsvėrė „Apple“ sumažėjimą. Pagrindinių apyrankių siuntos ir toliau mažėjo – per metus jos sumažėjo 14 %.

Technologijų naujienų ir apžvalgų autorius. TechnoLife.lt portalo vyr. redaktorius. El. paštas: vytautas@technolife.lt